Tento blog je součástí newsletteru (e-mailové zprávy s novinkami) digiscrapbookové dílny PST Designs.
Pravidelně nepravidelné zasílání newsletteru s nabídkami cenově výhodných balíčků, sezonních akcí, soutěží a vůbec všeho co se děje u PST si můžete velmi jednoduše objednat ZDE.
Objednáním newsletteru se nezavazujete k žádným nákupům nebo povinnostem a můžete ho kdykoli odhlásit. Naopak se stáváte součástí velké rodiny přátel a fanoušků PST Designs a automaticky získáváte všechny výhody lepších cen, rychlé informovanosti o novinkách a ostatních, které newsletter přináší.

pondělí 15. února 2010

české znění licence S4H ke kitům pst designs

Protože jsem zaznamenala v poslední době velkou vlnu zájemců o S4H, přináším české znění licenčního ujednání k S4H. Můžete ho brát jako základ toho, co plus mínus obsahují i licence S4H ve světovém scrapu, přestože každý designer má své vlastní podmínky, základní myšlenka toho všeho je plus mínus stejná.
Dělat S4H nikdy neznamená jen dobře scrapovat. To, co řešíte nejčastěji, není kompozice, nebo styl, ale to, jaký kit nebo styl kde můžete nebo nesmíte použít a jestli to, co po vás klient chce, ještě je nebo není scrap na zakázku.  Orientace v problematice je zásadní pro úspěšnost podnikání ve sféře scrapu na zakázku.
*********************************************************
Podmínky komerčního použití licence S4H (scrapbook na zakázku)

Typy licenci:
24 měsíční licence 1000 Kč na všechny kity zakoupené před nebo v období platnosti licence.
12 měsíční licence 550 kč na všechny kity zakoupené před nebo v období platnosti licence.
6 ti měsíční licence 300 kč na všechny kity zakoupené před nebo v období platnosti licence.

jednorázová licence na jeden kit 50 kč (časově neomezená)

tato licence je nutná, pokud jste kity zakoupili za české koruny za dotované ceny.

V ceně roční ani měsíční licence není obsažen žádný kit.


Licence umožňuje produkty pst designs použít pro nízkorozpočtové profesionální užití.
Licence se nevztahuje na tyto produkty:  collab kity a na QUICKPAGES (rychlé stránky) vč. kalendářů a pohlednic. Dále se nevztahuje na freebies (produkty zdarma)  typu kalendáře, číselníky, rychlé stránky, pohlednice. Vztahuje se na freebie kity a freebie texty.  V případě, že je ve freebie kitu přibalena pohlednice, kalendářík atd..  ani tak není možné tyto produkty použít.
Nevztahuje se také na  ARANŽE a další deriváty z kitů (pokud nejsou přímou součástí kitu nebo není u produktu výslovně uvedeno jinak ).

Vzhledem k tomu, že toto omezení není v poslední době chápáno a tudíž respektováno, zdůrazňuji, že S4H licenci byste si měli zakoupit až poté, co UMÍTE tvořit a nemusíte se spoléhat na aranže jako prostředek k rychlému pěknému obrázku, tj výdělku. Aranže jsou tvořeny jinými S4H scrapery, tj vaší  přímou konkurencí a používání jejich nápadů pro Vaše zisky  je logicky -- nemyslitelné!!!!

Zneužití hotových aranží pro S4H  je chápáno jako hrubé porušení licenčních pravidel a může mít za následek okamžité odnětí licence bez nároku na vrácení peněz, případně může mít dohru v soudním sporu o ušlý zisk ze strany výrobců aranží. Proto Vás prosím o 100% dodržování čistoty Vašich prací.

Licence opravňuje:
tvořit obrázky (např. blahopřání, narozeninové obrázky, vzpomínkové kompozice) "ločka" pro INDIVIDUÁLNÍ klienty - scrapbook na míru - úplatu.
Je tím myšlen náhodný příjem z Vaší práce, tak, abyste si vydělali na koupi dalších kitů a byly tak soběstačné ve financování svého koníčka.
Pravidelný byznys s obratem nad 20.000 euro ročně, najímání se firmami (tiskárny, fotografové apod) pro práci atd. je přísně zapovězeno.
Vlastní shopík je možný, vaší VLASTNÍ kreativitě se meze nekladou. Můžete také být profesionální scraper najatý jiným scraperem vlastnícím shop, musíte ale mít v rámci tohoto byznysu vždy zásadně své vlastní koncové klienty. Nesmí jít o najmutí člověkem z jakékoli jiné sféry (fotograf, sám scrap nepraktikující atd). Pro bannery a reklamy na komerční scrap-e-shop nesmíte používat moje kity bez dovolení, při jejich schválení pak vždy vyžaduji kredit.

Klientům musí být obrázek doručen v plochém jednovrstvém formátu .jpg, bmp nebo png, případně vytištěný.
Můžete mít v nabídce vzorové Vámi vytvořené QP (rychlé stránky) vč. dosazených fotografií modelu, ale musíte je klientům vždy prodávat dosazené jejich fotografií,
NIKDY ne prázdné s dírou pro fotku. Inzerce musí být označena jako vzorová a musí být zmíněno, že každý vytvořený kus je šitý na míru klientovi.
Nabízení rychlých stránek s podtextem, že do nich jen dosadíte fotky, je zakázáno.
Inzerce, kde chybí dosazená fotografie a je zřejmé že jde o rychlou stránku musí být změněna nebo odstraněna do 12 hodin od zjištění a upozornění na chybu.
Zákazník musí být fyzická osoba a finální zákazník,ne třetí zprostředkující osoba, nebo firma (např. tiskárna). Maximální počet užití jednoho kitu je 100. Pak je nutná individuální domluva se mnou.
Každá vytvořená stránka musí být v případě internetového vystavení označena kreditem pst designs, pokud ji vystavujete Vy.
Váš zákazník musí být poučen o psaní kreditu. Psaní kreditu se výborně vyhne jestliže při vystavení na galerii napíše že se jedná o práci paní té a té. Jednak si uděláte reklamu a pak kreditování řešíte vy a ne váš klient.

JE ZAKÁZÁNO

(v případě porušení je licence okamžitě vypovězena bez nároku na vrácení finančního obnosu a případné dopady budou řešeny právní cestou)

* Prodávat či jinak distribuovat mou práci, jednotlivá pozadí a elementy jsou duševním majetkem PST Designs.
* Vytvářet jakákoli freebies nebo derivátová freebies, či nabízet jinak zdarma mé produkty.
* Vytvářet rychlé stránky, aranže nebo komponované rámečky a prodávat je, nebo nabízet jejich dosazení.
* vytvářet a nabízet hotové kalednáře, přání, pohlednice atp.  jako vzorky nebo šablony - pouze model přímo pro klienta vč. jejich vlastních dosazených fotografi, duplikované vyrábění stejných stránek různým klientům je zakázáno. Pokud používáte Vaše stránky v e-shopu, je potřeba vždy uvést že se jedná pouze o příklad Vaší práce a výsledný obrázek bude ušitý na míru klientovi.
* Modifikovat moje produkty, prodávat je jako elementy, jako brushes, templates a podobné, vytvářet z nich další deriváty.
*Kopírovat nabídkový styl PST Designs, nebo jiných S4H scraperů, liftovat nebo inspirovat se jejich layouty a stylem prodeje, kopírovat, napodobovat nebo liftovat layouty na zakázku bez přímého svolení prvoautora.
* Používat moje produkty v jakýchkoli "nescrapbookových" odvětvích jako jsou potisky knih, obaly cd, ubrousků, design webových stránek, výroba bannerů, blinkies vč. bannerů pro vlastní podnikání  - atp. Pro jiná než scrapbooková odvětví mne kontaktujte a domluvíme se na přesném znění a ceně. 
* Nesmí se používat QP, aranže a kalendáře vytvořené PST designs. jak je uvedeno výše, licence se na naše QP a kalendáře nevztahuje.
* Vydávat mé produkty za Vaše vlastní.


Nesmíte přijmout zakázku, která se netýká digiscrapbooku jako takového: dětí, domácích mazlíčků, hobby..

Např. logo pro kadeřnický salon nebo prodejnu hraček - takovéto zakázky nejsou dovoleny.

Výjimky schvaluji pouze osobně. Nebojte se mě zeptat, jsem tu pro vás.

Pokud si nejste jistí a chcete se poradit, pište mi na sitaslovackova@gmail.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat