Tento blog je součástí newsletteru (e-mailové zprávy s novinkami) digiscrapbookové dílny PST Designs.
Pravidelně nepravidelné zasílání newsletteru s nabídkami cenově výhodných balíčků, sezonních akcí, soutěží a vůbec všeho co se děje u PST si můžete velmi jednoduše objednat ZDE.
Objednáním newsletteru se nezavazujete k žádným nákupům nebo povinnostem a můžete ho kdykoli odhlásit. Naopak se stáváte součástí velké rodiny přátel a fanoušků PST Designs a automaticky získáváte všechny výhody lepších cen, rychlé informovanosti o novinkách a ostatních, které newsletter přináší.

úterý 11. července 2017

Jak na to se Sky away?

Sky Away? jsou záchranné textury a overlays,
které zachrání fotografii,
na které vlivem špatných světelných podmínek nebo expozice došlo k přepálení pozadí a není vykreslená obloha.

V této chvíli (červenec 2017) jsou k dispozici a koupi 4 balíčky Sky Away? kde si můžete vybrat podle stylu obloh a dalších prvků takový, který Vám nejvíce sedí. 

Ukážeme si na fotografiích, jak se s balíčkem dá pracovat - použijeme balíček Sky Away? 4, aktuální novinku, která kromě oblohy a mráčků využívá také světelné kotouče, známé např. ze setu Suns&Lights.

Pro první úpravu jsem si vybrala fotografii z dílny fotostudia Jana Sedláková,
která mi poskytla surovou fotografii chlapečka na odrážedle.

Obloha zcela chybí a fotografie má studenější barvu, proto použijeme nejen úpravu oblohy, ale také zjasnění středu a oteplení barev pomocí vloženého kotouče Sunterra.

Otevřeme fotografii v grafickém editoru (v této chvíli je opravdu velmi podobný gimp, zoner i photoshop takže nebudu psát návod přímo pro určitý program, ale prostě co udělat a co použít.

Vložte nahoru k obloze vhodný soubor z balíčku Sky Away. Pokud vlastníte starší verze, je NUTNÉ se zaměřit na ROZMAZÁNÍ oblohy (např. gaussovským rozmazáním) aby byl efekt přidané oblohy uvěřitelný.

Pohrajte si s umístěním (natočení, odgumování do ztracena měkkou gumou) a s krytím (většinou je potřeba snížit krytí tj viditelnost vrstvy o několik (desítek) procent)

NA OBLOHU změňte režim vrstvy ze slova NORMÁLNÍ na slovo NÁSOBIT. Tento pokyn najdete u všech tří zminovaných programů v okénku VRSTVY nahoře.

Počítejte s tím, že dole u horizontu je obloha většinou světlejší, až na specifické světelné situace jde od světlé nahoru do tmavé. To Vám usnadní vložení obloh tak, že spodní část můžete více progumovat a snížit krytí.

Do středu postavy vložte sluneční kotouč Sunterra.
Zde není třeba nic gumovat, kotouč má velmi jemný přechod a je vystínovaný.
U kotouče změňte režim vrstvy z NORMÁLNÍ na MĚKKÉ SVĚTLO.
I zde si pohrajte s režimem krytí vrstvy a snižte na požadovanou úroveň.
 

 Fotografie před a po:



Další fotografii jsem si vybrala z dílny Liduš Orvošové a to z toho důvodu, že je zde mokrá země, takže je potřeba na to myslet a oblohu pokud zvolíme dramatickou, zrcadlit i ve vodě.
A hlavně s takovouhle akční svatební fotkou se dá vyhrát, novomanželé moc neví co se odehrávalo, vidí jen toho druhého, takže jim můžeme naservírovat pozadí, že budou koukat :D :D 

 

Takže nejjednodušší je v tomto případě zvolit nějaké png tj poloprůhledné pozadí
což je v souboru Sky Away?4 číslo 4_9

a prostě ho jen posadit nahoru na fotku a dát místo režimu vrstvy Normální slovo Násobit/Multiply.

Nemusíte nic gumovat, nic dalšího řešit, fotka bude vypadat takto (pokud dáte to samé i do odrazu budete hvězdy).
Můžete si třeba pohrát s barvou nebo krytím vrstvy pokud se Vám zdá obloha moc modrá... to už je na vkusu. (následující dvě fotky jsou jen snímky obrazovky omluvte jejich sníženou kvalitu)
 


 Pokud by se Vám to zdálo málo, tož ve Sky Away? 4 je k dispozici i samostatná duha, muhehe.



Když budete chtít být extra dramatičtí, přidáte i nějakou oblohu ze západu slunce - jako třeba tady:




Další ukázky k balíčku Sky Away? 4

 


 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat