Tento blog je součástí newsletteru (e-mailové zprávy s novinkami) digiscrapbookové dílny PST Designs.
Pravidelně nepravidelné zasílání newsletteru s nabídkami cenově výhodných balíčků, sezonních akcí, soutěží a vůbec všeho co se děje u PST si můžete velmi jednoduše objednat ZDE.
Objednáním newsletteru se nezavazujete k žádným nákupům nebo povinnostem a můžete ho kdykoli odhlásit. Naopak se stáváte součástí velké rodiny přátel a fanoušků PST Designs a automaticky získáváte všechny výhody lepších cen, rychlé informovanosti o novinkách a ostatních, které newsletter přináší.

sobota 10. března 2012

Opuntíkování všeho co jde a ještě styl pro fotošopáky, který vám udělá čárku okolo

Tak jsem se rozhodla, že všechno bude letos puntíkované!!! Nejdřív jsem to chtěla rovnou narvat do kitu, ale pak jsem se rozhodla znáte to... hoď rybu... nauč rybařit ....


Takže: opuntíkovat můžeme vážně všechno, já jsem se rozhodla opuntíkovat pro vás obyčejný modrý nápis, napsaný dostatečně tlustým písmem, aby mi efekt vynikl, v tomto případě písmem cooper:


jako druhou vrstvu nad nápis přetáhneme nebo otevřeme do vrstvy element pst_spring_chicks (21).png nebo pokud máte jiné puntíčky nebo vzorek, který potřebujete, v png, sáhněte po něm.
Na obrázku je vidět, že nám zůstal nápis a nad ním je (vyznačený modře) puntíkový přetah.


a teď puntíky seřízneme přes ořezovou masku (ve fotošopu je to CTRL ALT G případně u některých  verzí  funguje CTRL G) (v gimpu je tu návod od Aprilmouse:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=125

výsledek:

a nyní v posledním kroku rastrujeme vrstvu písma (klikneme do vrstvy písma pravým myšítkem a dáme rastrovat vrstvu) a obě vrstvy spojíme do jedné.




Pokud  používáte fotošop, pak můžete stáhnout tento styl:
a nainstalovat: styl si stáhněte třeba na plochu - pak dialog úpravy-správce kolekcí- vybrat STYLY - načíst - vybrat ve výběrové tabulce - hotovo.

a výsledek:


opuntíkovat a ostylovat takto můžete jakýkoli element nebo text.

Přeji pěkné tvoření!!!!

1 komentář: